Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. «Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων»

Παραλίες

Αξίζει να περιπλανηθείτε στις όμορφες παραλίες του νομού Καβάλας, να χαλαρώσετε σε αμμουδερές παραλίες και να δροσιστείτε στα καταγάλανα νερά τους. Στα παράλια κατά μήκος του χερσαίου τμήματος του νομού θα βρούμε τους Αμμόλοφους, τη μεγαλύτερη σε έκταση στην Ελλάδα παραλία (3km) που διαθέτει τον μεγαλύτερο όγκο άμμου και η πιο εξωτική της Καβάλας. Η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με την κρυστάλλινη και ρηχή θάλασσα δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο, που πλαισιώνεται κυρίως από μπαράκια και κάποια ταβερνάκια και προσφέρουν απλόχερα όλες τις ανέσεις.
Η Ν. Ηρακλείτσα, η Ν. Πέραμος και το Παληό είναι οι τρεις πλησιέστερες αποδράσεις από την πρωτεύουσα του Νομού και αποτελούν τρία από τα σημαντικότερα παραθεριστικά της θέρετρα, με πευκόφυτες παραλίες και πεντακάθαρη θάλασσα. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις για άνετες, ξεκούραστες διακοπές και οι υπέροχοι μικροί της κόλποι προσφέρονται ακόμη και για camping. Το γραφικό λιμάνι της Ν. Ηρακλείτσας της προσδίδει μια μοναδική γοητεία, που μπορεί κάποιος να απολαύσει τρώγοντας σε μία από τις πολλές υπέροχες ταβερνούλες της.

Στις παραλίες της Θάσου δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι όπως στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Είναι ασφαλείς, και γενικά η πρόσβαση είναι εύκολη λόγω του περιμετρικού οδικού δικτύου. Το λευκό της άμμου λευκή δένει αρμονικά με το καταγάλανο των κρυστάλλινων νερών και τους προσδίδουν τέτοια ομορφιά που γίνονται κάθε καλοκαίρι πόλος έλξης για πλήθος επισκεπτών. Πραγματικά, αξίζει κανείς να τις επισκεφτεί τόσο για να κολυμπήσει στα καθάρια νερά τους, όσο και για να απολαύσει τοπικούς μεζέδες στα κοντινά ταβερνάκια, που οι περισσότερες διαθέτουν. Στη Θάσο θα βρείτε παραλίες κοσμοπολίτικες, ιδανικές για θαλάσσια σπορ -καθώς παρέχονται οι σχετικές εγκαταστάσεις- και γενικότερα παραλίες με καταπληκτική λευκή άμμο που απλώνονται μέσα και έξω και που είναι γνωστή στη Θάσο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η Χρυσή Αμμουδιά στη Σκάλα Παναγιάς, η Χρυσή Ακτή στη Σκάλα Ποταμιάς, η Αλυκή , η Αστρίδα όπου μπορείτε να απολαύσετε τα άπειρα φυσικά κάλλη της Ψιλής Άμμου και της Γκιόλας ή σε περίπτωση που διαθέτετε σκάφος να περάσετε απέναντι στο «Αστιριώτικο» ή «Παναγία», ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, το οποίο η παράδοση αναφέρει ως το νησί των Σειρήνων που σύμφωνα με τον Όμηρο μάγεψαν, με το τραγούδι τους, τους ταξιδιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έτος 2007, το βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες» κέρδισαν 428 ακτές και 9 μαρίνες, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 49 χώρες. Στο νομό Καβάλας το βραβείο απέσπασαν οι ακόλουθες παραλίες: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Μακρύαμμος, Χρυσή Αμμουδιά, Πρίνος, Πευκάρι, Λιμανάκι Θάσου, Αμμόγλωσσα Κεραμωτής, Καλαμίτσα, Μπάτης και Τόσκα.

© Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. | Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Go to Top
eXTReMe Tracker